Şarap

Hipokrat’tan bu yana doktorların önerdiği şarabın içimine dair bazı detaylar öğrendim. Özellikle erkeklerin sevdiği ( 😉 ) ‘yıllanmış şarabın iyi şarap olduğu’ görüşü en az benim bu cümlem kadar büyük bir genelleme imiş örneğin. Dünyada mevcut şarabın çoğunluğu 3-5 yıl içerisinde tüketilmesi uygun görülen şaraplarmış. Bunun dışında, ‘oda sıcaklığı’ tabiriyle kast edilen ısının 16 derece civarı olduğunu (mahzen baz alınarak), bizim alışık olduğumuz odaların sıcaklığında ya da daha fazlasında içilince verdiği acımsı, nahoş tadın sebebinin şaraptaki tanenin erimesi olduğunu, soğukluğu arttıkça içindeki aromalar algılanmaz hale geleceğinden kalitesiz şarabı daha soğuk içebileceğinizi ( 🙂 ), beyaz şarabın tabii ki daha soğuk servis edileceğini ancak birçoklarının düşündüğünün aksine ‘buz gibi’ içilmemesi gerektiğini, şarapların buzdolabında saklanmasının yanlış olduğunu ve içilmesi planlanan zamandan bir süre önce buzdolabına taşınmasının uygun olduğunu şarap kültürüme ekledim.

Güzel bir Cumartesi günü dilerim ❤

 

Kaynaklarımdan birisi olan Vedat Milor’dan daha fazlasını okuyun: vedatmilor.com

Ya da üstattan şarap tadımı izleyin: NTV, Tadı Damağımda

Reklamlar
Categories: Kültür, Yiyecek | Etiketler: , , , , , , | Yorum bırakın

Yazı dolaşımı

Yorum yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

%d blogcu bunu beğendi: