Meyve – Sebze

Limonda şeker olduğunu ama miktarının cinsine göre değişiklik gösterdiğini öğrendim. Bu arada bir gün öğrencilerimle yaşadığımız bir tesadüf sonucu vardığımız çıkarım doğruymuş: Elmada nişasta varmış ve büyük olasılıkla bu yüzden bazen elma ve patates birbirini andırabiliyor. Özellikle ham elmanın nişasta oranı daha fazlaymış ve olgunlaştıkça azalıyormuş. Ayrıca soğan doğrarken göz yaşarmasına sakız çiğnemek iyi geliyor diye bir yazı okudum ama denemedim, emin değilim. Benim bildiğim, soğan doğrarken konuşursanız gözünüz daha çok yaşarıyor.

Reklamlar
Categories: Bilim, Doğa, Yiyecek | Etiketler: , , , , , , | Yorum bırakın

Yazı dolaşımı

Yorum yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

%d blogcu bunu beğendi: